×

Bericht uit het Algemeen Dagblad, 11 juli 2024

Utrecht massaal aan de windturbines? Zo denkt jouw gemeente erover

AD-logo Utrecht massaal aan de windturbines? Zo denkt jouw gemeente eroverVandaag moeten alle gemeenten die volgens de provincie Utrecht ‘een kansrijke plek’ hebben voor de opwek van windenergie, hun concrete plannen hebben ingediend. Die dwingende oproep van begin dit jaar heeft er toe geleid dat Utrecht er over een paar jaar mogelijk tientallen turbines bijkrijgt. Dit is hoe de gemeenten daar nu tegenaan kijken.

Lees hier het gehele artikel in het AD. 

Lopik

Lopik is niet van plan meer dan drie, misschien vier, nieuwe windmolens te plaatsen bij industrieterrein De Copen. Dat de provincie Utrecht nóg drie locaties in de gemeente kansrijk acht, verandert daar niets aan. Drie al bestaande windturbines worden wel vervangen voor grotere exemplaren.

Montfoort

Montfoort was in 2021 nog fel tegen de komst van windmolens, maar is intussen van gedachten veranderd. In beeld is een locatie bij Linschoten, ten zuiden van de A12.

Oudewater

Oudewater heeft twee gebieden in het noorden (Papekop) die geschikt zijn. Maar de gemeenteraad kijkt naar het grensgebied bij Lopik: na 2030.

IJsselstein

IJsselstein wil windenergie opwekken langs de A2, aan de zuidkant van de gemeente.