×

Ga jij voor groene stroom uit de Lopikerwaard?

Word dan lid van Lek en IJssel Stroom!

  JA, IK WORD LID
  Als lid van Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. draag je actief bij aan de ontwikkeling én het gebruik van groene stroom. Je ondersteunt lokale projecten, zowel in de besluitvorming als financieel. Je mag meepraten maar ook meebeslissen. Zo profiteer jij maar ook je leefomgeving, optimaal van groene energie uit de streek.

  Samen kom je verder
  Benodigde energie kun je, voor een deel, zelf opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, zonneboilers of door een aandeel te nemen in een windmolen. Iedereen kan zelf stappen maken. Als we de handen ineenslaan, is er nog veel meer mogelijk! Daarom is Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. in het leven geroepen.

  Met elkaar voor elkaar
  Samen bepalen we hoe we de opbrengsten van groene stroom investeren in onze leefomgeving. Zo zorgen we met elkaar voor elkaar. We stimuleren lokale economie en maken de buurt groener.  We werken samen met inwoners, ondernemers, natuurbeschermers, gemeente(n) en energieleveranciers. Zo krijgen we lokale initiatieven van de grond. We investeren in groene energie, opgewekt in de Lopikerwaard, uit oneindige lokale bronnen. Zoals zon en wind. Om het milieu te sparen en te voorkomen dat de aarde uitgeput raakt.

  Goed idee? Doe mee!
  De coöperatie verwelkomt graag nieuwe leden die op een verantwoorde manier willen bijdragen aan de groeiende energiebehoefte. Om een zo groot mogelijk draagvlak van de lokale gemeenschap te bereiken houden we het lidmaatschap laagdrempelig. Zowel particulieren als bedrijven zijn van harte welkom. Voor beide geldt een investering van slechts € 10,- per jaar.

  Wat houdt het lidmaatschap in?
  Het lidmaatschapsgeld bedraagt € 10,- per jaar voor elk lid. Hieruit betalen we de administratiekosten, het organiseren van vergaderingen en informatiebijeenkomsten en onderhoud van de website. De voordelen voor leden zijn groot.

  Negen voordelen voor leden:

   1. Aantrekkelijke rente: je krijgt de kans om te investeren in lokale projecten.
   2. Profiteren van opbrengsten: je kunt met korting energie afnemen van lokale projecten.
   3. Investeren in lokale duurzaamheid: je draagt bij aan lokale duurzaamheid.
   4. Inspraak: je praat mee over duurzame energie in de regio.
   5. Informatie: je wordt als eerste geïnformeerd over projecten en het laatste nieuws.
   6. (Mede)zeggenschap: je beslist mee over de Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A.
   7. Strategie: je bepaalt mee hoe toekomstige winsten van de Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A besteed worden.
   8. Netwerk van gelijkgestemden: je maakt deel uit van een groep die bewust omgaat met de leefomgeving.
   9. Een podium: je kunt ervaringen uitwisselen, ideeën en kennis delen op het brede vlak van duurzaamheid en energie.

  Hoe word ik lid? 

  Door het formulier hiernaast in te vullen en te verzenden geef je toestemming aan Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. voor het sturen van een incasso-opdracht naar je bank om jaarlijks € 10,- van je rekening af te schrijven voor het lidmaatschap.

  N.B. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden). Voor het eerste jaar wordt een betaalverzoek gestuurd.