×

Windturbines langs de A16: “Iedereen doet mee, maar niemand wordt rijk”

Duurzaam-Bedrijfsleven-logo-liggend Wat anderen meldenWindmolens nemen relatief weinig ruimte in, terwijl zij het hele jaar door stroom opleveren. Daarmee zijn het goede vervangers voor fossiele energiebronnen als aardgas en aardolie. Maar wie wil er windturbines in zijn achtertuin? Burgers komen vaak in verzet. In West-Brabant vond men een oplossing waar (bijna) iedereen blij mee is.

Lees hier het artikel van Rianne Lachmeijer, geplaatst op de site Duurzaam Bedrijfsleven op 17-03-2020. 

Elise onderzocht de beleving rondom windturbines en die was niet zoals verwacht

saxion-300x150 Wat anderen meldenGeluidsoverlast, een verpest landschap en slagschaduw van de wieken: het zijn veelgehoorde klachten over windturbines. Maar hebben omwonenden daar nou écht last van? Dat is wat Ruimtelijke Ontwikkeling-student Elise Olde Monnikhof in het kader van haar afstuderen onderzocht in opdracht van het lectoraat Duurzame Leefomgeving.

Lees wat Elise precies heeft gedaan op de site van Saxion.

Zicht op de praktijk: gerealiseerde windparken in 2019

hier-opgewekt-300x115 Wat anderen meldenEr zijn vijf nieuwe burgerwindparken gerealiseerd in 2019. We geven hieronder een korte beschrijving van elk project. Het geeft een beeld van de wijze waarop coöperaties en hun partners invulling geven aan lokaal eigendom, proces- en projectparticipatie. In alle gevallen is sprake van lokaal eigendom. 

Lees hier de verhalen.